. .


 
 Hieronder vindt u de masterclasses van de EgelAcademie.
Elke masterclass wordt als maatwerktraject voor uw situatie vormgegeven. Dit kan zijn als individueel leertraject, incompany groepstraining en / of coaching on the job.

De masterclass ´de elementaire organisatie´ omvat het totaalprogramma.
Onderdelen hiervan vindt u terug bij de overige masterclasses.
1

De elementaire organisatie

Heeft uw organisatie meer deo nodig?

De meeste organisaties hebben verschillende leertrajecten voor de diverse onderdelen binnen hun bedrijf. Een teambuildingsdag ziet er anders uit dan een managementcursus en een preventiemedewerker volgt niet hetzelfde traject als de beveiliging, catering of medewerkers van de receptie. En vanuit het oogpunt van verschillende kennis-, werk- en functieniveaus is dit een logisch gegeven.

Door deze gedifferentieerde aanpak kunnen echter eilandjes ontstaan, die we vervolgens proberen te verbinden vanuit een gezamenlijke visie, missie en kernwaarden. Het is daarbij de vraag of het optimaal lukt om al die verschillende mensen met hun verschillende functies en gedragingen dezelfde kant op te laten kijken.

Wat als elke laag in een organisatie nu eens hetzelfde basale vertrekpunt krijgt. Als we niet de functionarissen, maar de mensen in die functieschil van bagage voorzien, waardoor zij vanuit een stevige fundering de interactie met elkaar aangaan, veerkracht ervaren en op een proactieve en effectieve manier om kunnen gaan met werkdruk, weerstand, verandering, ongewenst gedrag, agressie, leidinggeven en samenwerken.

De EgelAcademie biedt ‘de elementaire organisatie’, een maatwerk traject waarbij alle lagen binnen een bedrijf een soortgelijke training krijgen. Daarbij is het lijf het vertrekpunt, waardoor tevens mentale en sociale competenties worden ontwikkeld; elk mens is immers psychofysiek, wat wil zeggen dat ons lijf en brein nauw samenwerken.

Tijdens het traject staan we uitgebreid stil bij non-verbaal gedrag, roedelwerking en pikorde, leidinggeven, herkennen van oplopende spanning en emoties en het inzetten van de elementen uit de krijgskunst om jezelf te controleren.

Het is onze ervaring dat mensen en daarmee organisaties heel anders gaan samenwerken wanneer zij deze psychofysieke fundering ervaren en gaan toepassen. Voor velen is dit een eyeopener omdat zij tot dan hun lijf alleen maar gebruikten om hun hoofd van A naar B te verplaatsen.

Graag lichten wij nader toe wat we met ‘deo’ voor uw organisatie kunnen betekenen.
Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Jürgen van Gorkum
egelacademie@egel-group.com
06 28712579
2
Elementenleer in de Zorg


We verbinden de elementen aan gedrag, de effectieve interventie en de vertaling naar de rapportage in het zorgdossier. Hierdoor wordt door elk teamlid op een eenduidige, duidelijke en doeltreffende manier gewerkt.
De elementen maken gedrag visueel, herkenbaar en hanteerbaar.

Wij richten de masterclass zo in dat deze aansluit bij de belevingswereld van de deelnemers. Door onze eigen jarenlange ervaringen in de zorg weten wij wat er leeft en wat praktisch en uitvoerbaar is. Een masterclass, gericht op leidinggevenden en medewerkers in de zorg.3
Teambuilding


Vergroot de onderlinge cohesie, samenwerking en individuele efficiency en productiviteit van de mensen in je team. Door de psychofysieke insteek ontstaat een onderlinge relatie, waarbinnen gemakkelijker grenzen kunnen worden aangegeven en medewerkers ruimte krijgen voor de ontwikkeling van hun talenten.

De masterclass is een ontspannen, veilige en vernieuwende manier om een team te versterken of te herijken.
Een aanrader om preventief in te zetten bij verandermanagement. Geschikt voor elke team in elke sector.

 

4
Elementaire communicatie


Een must voor onder andere P&O-ers en HRM-ers die hun competenties willen vergroten.
De psychofysieke aanvliegroute zorgt voor vernieuwende kijk op het personeelsmanagement in zowel in de
beleidsvorming als de uitvoering.

Je leert anders naar mensen kijken, meer talenten ontdekken en lichaamstaal zien en interpreteren. Aangezien lichaamstaal en stemgebruik een veel grotere rol spelen in onze communicatie dan de woorden die we uitspreken, zal dit inzicht je kijk op communicatie drastisch veranderen. Het inzetten van de elementen zorgt ervoor dat je grip houdt op interacties waarbij emoties een hoofdrol (dreigen te gaan) spelen.
Deze masterclass is bestemd voor iedere professional die meer wil halen uit communicatie.
5
Leiderschap en verandermanagement

Een leider ben je niet automatisch door je functie, een stropdas of de strepen op je schouder.
Leer effectief en authentiek leidinggeven, aansturen, overzicht en overwicht behouden, omgaan met weerstanden, stress en tegenslag. Ervaar hoe het gebruik van de psychofysieke aanpak en de krijgermethodiek je hierbij ondersteunen.

Mensen houden van nature van routine en bekend terrein. Verandering brengt vaak een gevoel van dreiging en dus weerstand met zich mee. Het is belangrijk om een vernieuwing op de juiste manier aan te vliegen en ervoor te zorgen dat medewerkers vanuit een stevige fundering in staat zijn om mee te bewegen. Tijdens deze masterclass krijg je direct toepasbare handvatten die effectief zijn en beklijven. De masterclass is gericht op bestuurders, leidinggevenden en managers in alle lagen van een organisatie.
*

 

De EgelAcademie Masterclasses

Wij onderscheiden ons door de psychofysieke aanpak. De mens is tenslotte meer dan alleen het brein. Het lijf heeft een grote invloed op wie we zijn en hoe we functioneren, communiceren en de interactie met anderen aangaan.

Onze methodieken en modellen zijn gebaseerd op de zeven eeuwenoude krijgskunst-elementen Aarde, Water, Wind, Vuur, Hout, Metaal en Ether uit het Chinese Gogyo en het Japanse Godai systeem. In tegenstelling tot het werken met de hedendaagse, vaak afgeleide vormen, putten wij uit de oorspronkelijke vertalingen van deze twee systemen. Dat maakt dat we met de EgelAcademie beginnen bij de bedoeling; de oersprong. Daarbij vertalen we de elementen naar competenties als stevig staan, kracht, rust, stemgebruik, lichaamstaal gebruiken en lezen, meebewegen, loslaten, controle houden, leidinggeven, de krijger in jezelf, omgaan met weerstanden, stress en emoties, intuitie en je grenzen voelen en aangeven. Dit is een psychofysieke methode; met andere woorden wij trainen het lijf, waardoor tevens mentale en sociale competenties worden ontwikkeld. Dit heeft een grote positieve impact op persoonlijke efficiency en interactie.

De EgelAcademie heeft deskundige en ervaren docenten, die op hun vakgebied hun sporen hebben verdiend. Op deze manier krijg je les van mensen die de stof inspirerend en bevlogen vanuit hun eigen ervaringen aanbieden. Zij weten als geen ander aansluiting te vinden bij de belevingswereld van de deelnemers. De masterclasses bestaan uit een mix van theorie, fysiek ervaren en praktisch toepassen. Versterk de mens en daarmee de medewerker.Incompany, groep, individueel maatwerk of open inschrijving

De masterclasses zijn incompany, in groepsverband of individueel te boeken en worden op maat gemaakt voor elke situatie. De duur van de masterclass hangt af van de wensen van de klant, het beschikbare tijdspad en de groepsgrootte. We maken hiervoor een offerte op maat. Na een masterclass traject is tevens coaching on the job mogelijk. Neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek contact met ons op.

egelacademie@egel-group.com
06 28712579