. .

Over Egel
..............
Egel

Werken aan jezelf, doe je met Egel


Een egel is een bijzonder dier met verschillende kanten.
Voelt een egel zich veilig, dan liggen zijn stekels plat.
Voelt hij zich bedreigd, dan beschermt hij zichzelf door de stekels omhoog te zetten.

De egel staat symbool voor onze training, begeleiding en coaching.

Egel onderscheidt zich door de fysieke aanpak; wij trainen het lijf.
We leren je dus letterlijk stevig in je schoenen staan, om van daaruit mee te bewegen, je kracht en rust te ontdekken, grenzen te voelen en deze met onder andere de elementen Aarde, Water, Wind en Vuur aan te geven. Tijdens de training gebruiken wij zeven universele elementen uit de krijgskunst. Ook het inzetten en lezen van lichaamstaal en het gebruik van de stem is een wezenlijk onderdeel van onze aanpak. Juist door deze fysieke insteek ontwikkel je tevens mentale en sociale competenties. Dit noemen we een psychofysieke training.

Je bouwt aan de fundamenten zelfreflectie, zelfbeheersing en zelfvertrouwen.
Vanuit deze fundering werk je aan veiligheid, assertiviteit, communicatie, eigen bewustzijn en zelfontplooiing.
De fysieke basis maakt dat het geen tijdelijk effect geeft, maar dat het in korte tijd effectief werkt, eigen wordt en voor altijd beklijft.

Dit alles met als doel een stevige fysieke en mentale basis te bouwen, waardoor je beter om kunt gaan met bijvoorbeeld emoties, weerstanden, conflicthantering, agressie, keuzes maken, grenzen voelen en aangeven en het aangaan en onderhouden van contacten en relaties.

Egel Theater werkt samen met mensen uit de muziek-, theater-, dans- en kunstwereld.
Daarin zoeken we naar uitingsvormen waarmee we het Egel gedachtegoed voor een breed voetlicht kunnen brengen.


Wat wij in ons hoofd bedenken, heeft invloed op wat wij met ons lijf kunnen
Wat wij met ons lijf doen, heeft invloed op wat wij in ons hoofd bedenken

>
De elementen Aarde, Water, Wind, Vuur, Hout, Metaal en Ether

Kijk hier voor meer informatie over deze methode.

SRDG

Egel voldoet aan het kwaliteitskeurmerk SRDG

SRDG
Jürgen van Gorkum

Ik ben in 1964 geboren in Dongen.

Ik ben registerdocent gevaarsbeheersing en weerbaarheid RDG, docent RTGB, coach EMC, verpleegkundige NP, gecertificeerd TTT tapper en eigenaar van Egel Weerbaarheid, Egel Opstellingen, HedgeHog, de Egel Academie en Vluchtelink. Daarnaast ben ik mede oprichter van 2TacticalGroup, coach bij HRM Consultants en trainer bij AndersWerkt, lid van het platform Jongens in Balans en initiator van Vrije Egels.

Na het volgen van een studie commerciële economie, defensie, opleiding tot verpleegkundige, de kaderopleiding en de opleiding HBO Zorgmanagement, ben ik 18 jaar werkzaam geweest in een algemeen ziekenhuis, waar ik als verpleegkundige en manager ervaringen heb opgebouwd met onder andere psychiatrie, neurologie, chirurgie en interne geneeskunde. Hierna was ik 5 jaar zorgmanager en 3 jaar directeur bestuurder van een zorginstelling.

Vanaf 2009 ben ik me als zelfstandig ondernemer voornamelijk gaan richten op psychofysieke stabiliteit en weerbaarheid, resilience, awareness, gevaarsbeheersing, elementaire interactie, non-verbaal gedrag, groepsdynamica, het zoogdier en de Krijger in ons, leiderschap en het trainen en coachen van diverse doelgroepen met onder andere Egel Weerbaarheid, Egel Opstellingen, HedgeHog, Egel Academie, Vluchtelink en 2TacticalGroup.

Mijn interesse ligt op het vlak van psychofysieke en psychomotorische training, psychologie, pedagogiek, lichaamstaal, systemische patronen, gedrag, didactiek, elementaire en tactische militaire vaardigheden, terrorismebestrijding, jihadisme, bestrijding van mensenhandel, migratie, krijgskunsten, de emotionele gevolgen van professionele inzet door politie, defensie en beveiliging. PTSS, beschermende middelen en maatregelen voor professionals in gevaarsbeheersing, effectief leiderschap, elementaire communicatie, verandermanagement, alternatieve systemen in de maatschappij en vernieuwende bedrijfsvoering.

Naast mijn gezin en Egel ben ik in mijn vrije tijd bezig met muziek, sport, motorrijden en krijgskunsten.
In veilige handen


Bij Egel bent u in veilige handen.
Wij worden regelmatig bijgeschoold op bovengenoemde gebieden, BLS en AED.
Egel is aangesloten bij


HartslagNu
HELP

Burgernet
SRDG
NABV

Jongens in Balans
Links

TTT Peacefulheart
Safety First Training

Jongens in Balans
Register Docent Gevaarsbeheersing
Bed & Breakfast In de zevende hemel

Anders Werkt