.Egel Weerbaarheid .

Wat is Aarde (Rots), Water, Wind en Vuur?Bij Egel gaan wij uit van de 2T-Methode©. Deze aanpak omvat de zeven universele elementen uit de krijgskunst, bestaande uit Aarde (Rots), Water, Wind, Vuur, Hout, Metaal en Ether. Deze elementen vertalen wij in de training naar competenties als stevig staan, kracht, rust, lichaamstaal, stemgebruik, lichaamstaal gebruken en lezen, meebewegen, loslaten, controle houden, intuitie en je grenzen voelen en aangeven.

2T is een psychofysieke methode om sociale competenties te trainen en te ontwikkelen.
Met andere woorden: je leert lichamelijk stevig staan, waardoor je deze stevigheid ook mentaal en sociaal gaat ontwikkelen en ervaren.

Je bouwt aan de fundamenten zelfreflectie, zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Vanuit deze basis werk je aan veiligheid, assertiviteit, communicatie, eigen bewustzijn en zelfontplooiing.
Dit alles met als doel een stevige basis te bouwen, waardoor je beter om kunt gaan met bijvoorbeeld conflicthantering, zelfverdediging, openstaan voor anderen en het aangaan en onderhouden van contacten en relaties.

Jij werkt, samen met Egel, aan deze fundering. Wie je ook bent, met wat voor vraag je ook komt; samen zorgen we ervoor dat jij steviger in je schoenen gaat staan.

Tijdens de trainingen leer je als Krijger de elementen te gebruiken in het contact met anderen.
Het bewust inzetten en het zoeken naar de juiste balans, helpt je om steviger in je schoenen te staan en meer grip te krijgen op je leven. Je interactie met anderen zal hierdoor veranderen.


We geven geen standaard training, maar zoomen individueel in en passen het programma aan op wat jij nodig hebt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om trajecten op het gebied van zelfverdediging, anti-pest programma, training voor leidinggevenden en managers, handvatten voor ouders, omgaan met en voorkomen van een burnout etc. te volgen. Kijk voor ons totale aanbod bij Trainingsaanbod.

Egel en het Krijger programma zijn ontwikkeld door Jürgen van Gorkum
De 2T-Methode© is ontwikkeld door Martijn van Agtmaal en Jürgen van Gorkum

Het Rots & Water programma is ontwikkeld door Freerk Ykema