.HedgeHog .

Over Met HedgeHog
..............
Met HedgeHog


HedgeHog is het Engelse woord voor Egel.
Een egel is een bijzonder dier met verschillende kanten.
Voelt een egel zich veilig, dan liggen zijn stekels plat. Voelt hij zich bedreigd, dan beschermt hij zich door zich in drie seconden op te rollen en daarbij zijn stekels omhoog te zetten. De egel staat symbool voor onze training, begeleiding en coaching.

Met HedgeHog onderscheidt zich door de fysieke aanpak en de Krijgskunst als basis; wij trainen het lijf om een bewustwording en verandering in heel het systeem teweeg te brengen. We leren je letterlijk stevig in je schoenen staan, om van daaruit resilience te ontwikkelen, je krijger te ontdekken, emoties te controleren, grenzen te voelen en deze aan te geven. Daarbij gaan wij uit van de zeven elementen en de Gogyo cyclus.

Je bouwt aan de fundamenten zelfreflectie, zelfbeheersing en zelfvertrouwen.
Vanuit deze fundering werk je aan veiligheid, assertiviteit, communicatie, eigen bewustzijn en zelfontplooiing.
De fysieke basis maakt dat het geen tijdelijk effect geeft, maar dat het in korte tijd effectief werkt, eigen wordt en voor altijd beklijft.

Dit alles met als doel een stevige fysieke en mentale basis te bouwen, waardoor je beter om kunt gaan met bijvoorbeeld weerstanden, conflicten, agressie, leidinggeven, stress, emoties, keuzes maken, samenwerken, durf, awareness, veiligheidsrisico's inschatten, grenzen voelen en aangeven en het aangaan en onderhouden van contacten en relaties.
Tegelijkertijd worden je elementaire en tactische vaardigheden vergroot.

SRDG

Met HedgeHog voldoet aan het kwaliteitskeurmerk SRDG

SRDGJürgen van Gorkum

Ik ben in 1964 geboren in Dongen.

Ik ben gedragsspecialist, registerdocent gevaarsbeheersing en weerbaarheid RDG, docent RTGB, coach, verpleegkundige NP, gecertificeerd TTT tapper, mede eigenaar van Egel&Co en initiator van de Vrije Egels, #draagjegedrag, Zoominn, gedragsdesigners, de gedragmeneer, Vluchtelink en de EgelTelefoon.

Na het volgen van een studie commerciële economie, defensie, opleiding tot verpleegkundige, de kaderopleiding en de opleiding HBO Zorgmanagement, ben ik 18 jaar werkzaam geweest in een algemeen ziekenhuis, waar ik als verpleegkundige en manager ervaringen heb opgebouwd met onder andere psychiatrie, neurologie, chirurgie en interne geneeskunde. Hierna was ik 5 jaar zorgmanager en 3 jaar directeur bestuurder van een zorginstelling.

Vanaf 2009 ben ik me als zelfstandig ondernemer voornamelijk gaan richten op psychofysieke stabiliteit en weerbaarheid, resilience, awareness, gevaarsbeheersing, elementaire interactie, non-verbaal gedrag, groepsdynamica, het zoogdier en de Krijger in ons, leiderschap, inclusiviteit, de nieuwe gedragscode en het trainen en coachen van diverse doelgroepen vanuit Egel&Co.

Mijn interesse ligt op het vlak van psychofysieke en psychomotorische training, psychologie, pedagogiek, lichaamstaal, systemische patronen, gedrag, didactiek, elementaire en tactische militaire vaardigheden, terrorismebestrijding, jihadisme, bestrijding van mensenhandel, migratie, krijgskunsten, de emotionele gevolgen van professionele inzet door politie, defensie en beveiliging. PTSS, beschermende middelen en maatregelen voor professionals in gevaarsbeheersing, effectief leiderschap, elementaire communicatie, verandermanagement, alternatieve systemen in de maatschappij en vernieuwende bedrijfsvoering.

Naast mijn gezin en Egel&Co ben ik in mijn vrije tijd bezig met muziek, sport, motorrijden, creatief ontwerpen, schrijven en krijgskunst.